• Gezondheidscoach: gezonder eten, meer bewegen, meer beleven !

Mijn coachingsstrategie

Vertrekkend vanuit de meest recente voedings- en beweegrichtlijnen, gaan we op zoek naar jouw persoonlijke interpretatie daarvan. Het doel is dat we samen komen tot een gezond eet- en beweegpatroon dat voor jou prettig aanvoelt, je geleidelijk naar je ideale gewicht brengt (zonder diëten), maar vooral haalbaar is en blijft op lange termijn. 

Kleine aanpassingen, toch grote effecten

Dus geen drastische aanpak, want reeds met kleine aanpassingen in je dagelijkse leefgewoonten, kan je al een behoorlijke winst  boeken op vlak van je gezondheid. We moeten dus niet met zijn alle avonden doorbrengen in de fitness en de ganse dag calorieën tellen. Gezond eten betekent vooral anders eten en honger lijden hoort daat niet bij. Meer bewegen kan ook door een aantal eenvoudige aanpassingen in je onmiddelijke leef- en werkomgeving.  

Je bent in goede handen

Als Master in de Lichamelijke Opvoeding, Kinesitherapie en voedings- en dieetleer beschik ik over de nodige know-how om mensen individueel te coachen naar een gezondere en actievere levensstijl, rekening houdend met bepaalde voorkeuren of eventuele medische beperkingen.

Voor Wie?

Voor iedere volwassene die graag gezonder wilt gaan eten en meer bewegingsmomenten wenst in te lassen in zijn dagelijkse leef- of werkomstandigheden of voor diegenen die aan actieve vrijetijdsbesteding willen gaan doen (zoals wandelen, zwemmen, lopen, fietsen, yoga, fitness, groepslessen,... ) en hierbij een extra duwtje in de rug nodig hebben. 

Werkwijze

De begeleiding bestaat alleen uit inspirerende en motiverende coachingsgesprekken. Bij beweegcoaching is het niet de bedoeling dat ik je begeleid tijdens de activiteiten zelf.

We doen dit volgens een oplossingsgerichte coachingsmethode met focus op: 

 1. De oplossing (in plaats van het probleem)
 2. Reeds bereikte successen (in plaats van missers en het falend optreden)
 3. Competenties en mogelijkheden (in plaats van zwakten en beperkingen)
 4. Successen (in plaats van probleemanalyses)
 5. Stap voor stap (in plaats van de grote sprong)

Meestal zijn 4 tot 5 sessies (inclusief het intakegesprek) al voldoende om u op weg te helpen.

Het begeleidingstraject

Een intakegesprek duurt ongeveer 60 minuten. De opvolgsessies duren gemiddeld 30 minuten. 

Tarieven (excl. btw 21%)

 • Intakegesprek (eerste kennismaking en opmaak van een dossier en een coachingsplan): €70,00 / 60 min
 • Follow-up (vervolgsessies, begeleiding):  1,00€ / min (gemiddelde duur is 30 min)
 • Nieuw: Het NUTRiiMO Gezondheidscoaching arrangement:  245,00 €  (je wint 15%)
  o Deelname aan een workshop (max 5 deelnemers) van 90 min met als thema: “Gezonde gedachten, Gezonde Gewoonten” (afzonderlijk tarief is 35 €)
  o Individueel intakegesprek van 60 min met analyse van jouw voedings-en bewegingsgewoonten, het uittekenen van jouw doelstellingen, het opstellen van een gepersonaliseerd en haalbaar voedings-en bewegingsplan (afzonderlijk tarief is 75,00 €)
  o 4 opvolgsessies van telkens 45 min (afzonderlijk tarief per opvolgsessie is 45,00 €)
   

Wanneer zien we elkaar?

Wil jij ook het plezier van een gezonder lichaam en geest herontdekken? Neem dan vandaag nog contact op voor een eerste kennismakingsgesprek !

Goede afspraken, goede vrienden

Indien u verhinderd bent om uw afspraak na te komen, mogen wij u dan vriendelijk vragen om deze minimum 24h vóór uw afspraak telefonisch te annuleren op 0498 586 329Op die manier kan uw plaats nog worden ingenomen door een andere cliënt. Uitzonderingen hierop zijn uiteraard onvoorziene situaties zoals ziekte of ongeval de dag van de afspraak zelf. 

 • Runningtherapeut - lopen als therapie bij stressklachten

Looptherapie (running therapy) is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop (of andere beweegvormen zoals wandelen) in de natuur bij mensen met een depressie, overmatige stress, burn-out of andere psychische klachten. Het kan deel uitmaken van een multidisciplinaire aanpak, naast medicatie en psychotherapie of het kan een eerste stap zijn in het behandelplan van psychische klachten.

Het doel is om 3 loopmomenten per week te plannen waarbij progressief wordt toegewerkt naar een rustige ononderbroken duurloop van 5 km of 30 minuten. 

Minstens twee van deze loopsessies gebeuren onder begeleiding van de runningtherapeut.

Er wordt aandacht besteed aan de looptechniek, de opwarming, de ademhaling, de zintuigelijke prikkels, ontdekken en bewaken van de eigen grenzen, ontspanning, spierversterking,... en dit op maat van de cliënt. 

De effecten van runningtherapie zijn uiteenlopend, gaande van een beter zelfbeeld, gevoel van eigenwaarde, minder stress, minder depressieve klachten of neerslachtige momenten,... over een betere conditie, een fitter gevoel, een lager gewicht,... tot een sterker sociaal netwerk.

De sessies duren telkens een uur, waarvan het grootste deel wordt besteed aan het trainen zelf (op een vooraf vastgelegde locatie), maar ook een deel aan het coachingsgesprek. 

Een uur kost € 60,00 inclusief BTW. 

Indien u verhinderd bent om uw afspraak na te komen, mogen wij u dan vriendelijk vragen om deze minimum 24h vóór uw afspraak telefonisch te annuleren op 0498 586 329Op die manier kan uw plaats nog worden ingenomen door een andere cliënt. Uitzonderingen hierop zijn uiteraard onvoorziene situaties zoals ziekte of ongeval de dag van de afspraak zelf. 

 • Bewegen op Verwijzing

 

Als bewegen-op-verwijzing-coach (BOV-caoch) in Aalter, Maldegem, Assenede en Oosterzele, help ik je om gezonder en actiever te leven door meer te bewegen op verwijzing van jouw huisarts. 
Door de actievere levensstijl die je op je eigen tempo en onder begeleiding aanleert, voel je je beter in je vel en geniet je van een betere gezondheid en een hogere levenskwaliteit.
 
Meer info vind je op www.bewegenopverwijzing.be
 
Een afspraak kan - naargelang je woonplaats -  via email: 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

running therapy - looptherapie - loop therapie - loop therapeut - looptherapeut -