Het kan dat je door allerlei omstandigheden te weinig beweegt en je daardoor een hoger risico hebt om gezondheidsproblemen te krijgen.

Veel kans dat je huisarts je dan doorverwijst naar een Bewegen-op-Verwijzing coach of BOV coach (geen personal trainer! ) in je buurt tegen een erg lage prijs.

Bewegen op Verwijzing helpt mensen met een gezondheidsrisico op weg naar een actiever leven. Hoe? Met professionele coaching en een beweegplan. 

Hoe begin je eraan? Je maakt een afspraak met de BOV-coach in jouw buurt (https://www.gezondleven.be/projecten/bewegen-op-verwijzing/bov-coaches ).
 
Samen met je coach maak je een persoonlijk beweegplan op, helemaal op jouw maat. Zoals fietsen naar je werk en tuinieren, een wekelijkse wandeling met je kinderen of gaan zwemmen.
Die bewegingen zijn eenvoudig en haalbaar en gemakkelijk in te plannen in je dagelijkse leven. Zo hou je het ook gemakkelijk en lange tijd vol!
 
Je coach helpt je op weg en motiveert jou. Bovendien weet je coach precies welke activiteiten en sporten je gemeente en verenigingen aanbieden. Want ook zij doen mee aan Bewegen op Verwijzing. 
Daarna is het aan jou om te gaan bewegen. 
 
Je coach houdt nauw contact met je huisarts zodat die het ganse traject kan opvolgen. 
 
Meer info: 
 
Vanaf januari 2019 staat ook NUTRiiMO op de lijst van BOV-coaches voor de regio Oosterzele.