Beter eten, meer bewegen, meer beleven !

 

Mijn coachingsstrategie

Na een uitgebreide analyse van uw lichaamssamenstelling (aan de hand van de InBody 270), eetgewoonten en beweegpatroon maken we een plan op. Het doel is dat we samen komen tot een gezond eet- en beweegpatroon dat voor jou prettig aanvoelt, je geleidelijk naar je ideale gewicht brengt (zonder diëten), maar vooral haalbaar is en blijft op lange termijn. 

Kleine aanpassingen, toch grote effecten

Dus geen drastische aanpak, want reeds met kleine aanpassingen in je dagelijkse leefgewoonten, kan je al een behoorlijke winst boeken op vlak van je gezondheid. We moeten dus niet met zijn alle avonden doorbrengen in de fitness en de ganse dag calorieën tellen. Gezond eten betekent vooral anders eten en honger lijden hoort daar gelukkig niet bij. Meer bewegen kan ook door een aantal eenvoudige aanpassingen in je onmiddelijke leef- en werkomgeving.  

Je bent in goede handen

Als Master in de Lichamelijke Opvoeding, Kinesitherapie en Voedings- en Dieetleer beschik ik over de nodige know-how om mensen individueel te coachen naar een gezondere en actievere levensstijl, rekening houdend met bepaalde voorkeuren of eventuele medische beperkingen. 

Begin 2020 behaalde ik het certificaat voor het volgen van een zesdaagse opleiding "Healthy Minds" bij het instituut Better Minds at Work

Na het afleggen van een examen einde 2019 behaalde ik het kwaliteitslabel "Certified Health Coach" (certificeringsnummer 19-07-02-116) toegekend door de Vlaamse Vereniging Gezondheidscoaches (VVGC), waarmee ik mijn klanten de garantie kan bieden op de grootste transparantie en kwaliteit.

Ik neem regelmatig deel aan permanente vormingen van de VVGC, van de Vlaamse beroepsverenigng voor Voedingskundigen en Diëtisten (VBVD) en aan diverse relevante congressen en bijscholingen en werk uitsluitend met wetenschappelijk onderbouwde technieken, methoden en adviezen. 
 

Voor wie ?

Voor iedere volwassene die graag gezonder wilt gaan leven door duurzame gedragsverandering. Zowel voeding, beweging, sedentair gedrag, slaap, ontspanning en stress kunnen aan bod komen.

Werkwijze

De begeleiding bestaat hoofdzakelijk uit inspirerende en motiverende coachingsgesprekken. Bij beweegcoaching is het niet de bedoeling dat je wordt begeleid tijdens de activiteiten zelf. Daarin verschilt Gezondheidscoaching van de andere activiteiten uit ons aanbod, Personal Training en Running Therapie

We doen dit volgens een oplossingsgerichte coachingsmethode met focus op: 

  1. De oplossing (in plaats van het probleem)

  2. Reeds bereikte successen (in plaats van missers en het falend optreden)

  3. Competenties en mogelijkheden (in plaats van zwakten en beperkingen)

  4. Successen (in plaats van probleemanalyses)

  5. Stap voor stap (in plaats van de grote sprong)

Het begeleidingstraject

 

Bij de start van elk individueel coachingstraject vindt een intakegesprek plaats waarin we uitgebreid kennismaken, diverse metingen uitvoeren, informatie uitwisselen en waarin vooral wordt geluisterd naar jouw persoonlijk verhaal, jouw doelstellingen (meer energie, gezonder eten, meer bewegen, je beter in je vel voelen, meer mentale veerkracht... ), interesses en specifieke noden en behoeften om je te brengen naar een duurzame gezondere levensstijl.

Op basis van deze gegevens maken we samen een eerste actieplan op jouw maat waarin het coachingstraject wordt vastgelegd en data van de opvolgsessies worden ingeboekt. Dit is een intensieve, maar noodzakelijke sessie en de sleutel tot succes van elk coachingstraject.

De sessies die daarop volgen zijn ondersteunende en vooral motiverende coachingsgesprekken van minstens 30 min, waarin opnieuw aandacht is voor jouw verhaal en jouw ervaringen, en waarin schema's en plannen worden geëvalueerd en desgewenst aangepast.

Tarieven (incl. btw 21%)

  • Intakegesprek (inclusief InBody lichaamsanalyse) : € 80,00 (min 1 uur) - gratis vanaf 8 opvolgsessies
  • Opvolggesprek: vanaf € 35,00 (30 min)

Terugbetaling Mutualiteit

Ben je aangesloten bij Helan Onafhankelijjk Ziekenfonds dan kan je beroep doen op een gedeeltelijke terugbetaling van €25,00. 

Wanneer zien we elkaar?

Wil jij ook het plezier van een gezonder lichaam en geest herontdekken? Neem dan vandaag nog contact op voor een eerste kennismakingsgesprek. 

Goede afspraken, goede vrienden

Indien je verhinderd bent om uw afspraak na te komen, mogen wij je dan vriendelijk vragen om deze minimum 24h vóór uw afspraak telefonisch te annuleren op 0498 586 329Op die manier kan jouw plaats nog worden ingenomen door een andere cliënt. Uitzonderingen hierop zijn uiteraard onvoorziene situaties zoals ziekte of ongeval de dag van de afspraak zelf.